NUR LEMBAH LENGGONG ECO RESORT


Nur Lembah Lenggong terletak di Selat Pagar,Padang Grus Lenggong,Perak Darul Ridzwan.Lenggong kini telah mendapat pengiktirafan oleh UNESCO sebagai Tapak Warisan Dunia berikutan penemuan rangka manusia pra sejarah yang dinamakan “Perak Man”.

Kem Nur Lembah Lenggong, Eco Resort terletak 500 meter dari jalanraya utama Kuala Kangsar – Gerik iaitu 10 km daripada pekan Lenggong. Terletak di tebing Sungai Perak dengan dikelilingi ladang kelapa sawit dan hutan tropika yang dapat memberi ketenangan disamping mendekatkan kita dengan alam semulajadi. Kem ini menyediakan kemudahan Tapak Perkhemahan, Dorm, Semi Dorm dan Chalet untuk pelanggan mengadakan program motivasi di sini seperti kursus jati diri, kepimpinan, team building dan sebagainya. Sebuah jambatan gantung merentasi sungai perak sepanjang 300 kaki menjadi tarikan tersendiri kepada pelanggan yang berkunjung ke sini.

Kem ini telah beroperasi sejak tahun 2003 yang diuruskan oleh Era Mewah Sdn Bhd dan mulai tahun 2013 kem ini telah bertukar milik kepada Koperasi Perumahan Angkatan Tentera Berhad yang beralamat di Wangsa Maju, Kuala Lumpur. Pelbagai aktiviti riadah ditawarkan antaranya Flying Fox, Obstcale, Management Games, Xplorace, Night Walk, River Crosing, Ekspedisi Berakit Sg Perak, Ekspedisi Gua Batu Kapur, Jungle Tracking Alam Semulajadi, Abselling, Jungle Survival dan sebagainya.Pada tahun 2014, kem ini telah diiktiraf sebagai salah satu destinasi Perak Hub Of Team Building yang dilancarkan oleh Exco Perlancongan, Kebudayaan dan Kesihatan Negeri Perak pada 5 September 2015 di Ipoh Parade sempena Matta Fair Perak.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Anuar Bin Dahari di talian 0135882697 (Konsultan Pemasaran Nur Lembah Lenggong ).

www.facebook.com/groups/nurlembahlenggong

Comments are closed.